Поредна публична личност отправи критики към премиера.  Проблемът на прокуратурата е, че прокурорите,

...
Поредна публична личност отправи критики към премиера.  Проблемът на прокуратурата е, че прокурорите,
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Кирил Петков няма никакво понятие какво работи прокуратурата

Поредна обществена персона насочи критики към премиера.  

Проблемът на прокуратурата е, че прокурорите, следователите и проверяващите служители на реда безшумно, добродушно и съзнателно си правят работата и никой не я вижда. Премиерът си разреши да съобщи в Брюксел, че на всички е ясно, че прокуратурата не работи. За страдание, министър-председателят на страната ни няма безусловно никакво разбиране какво работят прокуратурата и следствието. Това сподели в предаването " Офанзива " по Нова Нюз зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

По думите му битката с корупцията по високите етажи на властта е проблем в целия свят.

„ Не съм склонен, че няма никакъв резултат у нас. Има съответни наказателни производства, които са приключили с сполучлив край. Ако приказваме за какво в спецпрокуратурата няма толкоз доста влезнали в действие неоправдателни присъди би трябвало да отчетем, че спецпрокуратурата и спецсъдът са относително млади, а с цел да се стигне до дефинитивна присъда има триинстанционно произвеждане, което приключва с финален акт на Върховен касационен съд ”, изясни той.

Тодоров разяснява и листата с имена, който министър председателят Кирил Петков съобщи на прокуратурата, написа Novini.bg.

„ Никой не разбра дали това беше директория или торбичка с отрязъци. Никой не разбра какво тъкмо Петков е занесъл ”, сподели той.  И добави: „ Когато някой жител, без значение дали той е министър-председател и дали заема или не висша държавна служба заяви, че знае за осъществени закононарушения и техните причинители, то той е задължен да съобщи тази информация на съответните органи. Ако не го направи - те са длъжни да го потърсят и да изискат тази информация ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР